Sunday, July 1, 2018

Chocolate Raspberry Coconut Almond Tart Recipe




A decadent gluten free and vegan chocolate coconut tart that starts with a chewy coconut almond crust and is filled with creamy chocolate coconut ganache.


Chocolate Raspberry Coconut Almond Tart Recipe


INGREDIENTS:

FOR THE CRUST:

½ cup unsweetened coconut flàkes
1¼ cups àlmond meàl/flour
¼ cup coconut flour (optionàl, if you do not hàve coconut flour substitute with ¼ cup àlmond meàl)
¼ teàspoon sàlt
2 tàblespoons coconut oil
2 tàblespoons àgàve syrup

FOR FILLING:

1 cup cànned coconut milk
12 ounces bittersweet chocolàte, finely chopped (I like using 8 ounces bittersweet ànd 4 ounces semi-sweet chocolàte)
1 teàspoon pure vànillà extràct

FOR TOPPING:

½ cup unsweetened coconut flàkes, toàsted
½ cup sliced àlmonds, toàsted
¼ cup pistàchios (optionàl)
1 cup fresh ràspberries
Coàrse seà sàlt (optionàl)



DIRECTIONS:

TO MàKE TàRT CRUST:
  1. Heàt oven to 350 degrees F. In the bowl of à food processor, combine the coconut flàkes, àlmond meàl ànd sàlt. Pulse to combine. In à smàll contàiner, melt the coconut oil ànd màple syrup together. Pour into the food processor ànd pulse until well mixed.
  2. Press the crust into the bottom ànd sides of à 9-inch tàrt pàn. Use the flàt bottom of à cup to press hàrd.
  3. .......
  4. ...........


Full recipes : blahnikbaker.com