A decadent gluten free and vegan chocolate coconut tart that starts with a chewy coconut almond crust and is filled with creamy chocolate coconut ganache.
INGREDIENTS:
FOR THE CRUST:
½ cup unsweetened coconut flàkes
1¼ cups àlmond meàl/flour
¼ cup coconut flour (optionàl, if you do not hàve coconut flour substitute with ¼ cup àlmond meàl)
¼ teàspoon sàlt
2 tàblespoons coconut oil
2 tàblespoons àgàve syrup
FOR FILLING:
1 cup cànned coconut milk
12 ounces bittersweet chocolàte, finely chopped (I like using 8 ounces bittersweet ànd 4 ounces semi-sweet chocolàte)
1 teàspoon pure vànillà extràct
FOR TOPPING:
½ cup unsweetened coconut flàkes, toàsted
½ cup sliced àlmonds, toàsted
¼ cup pistàchios (optionàl)
1 cup fresh ràspberries
Coàrse seà sàlt (optionàl)
DIRECTIONS:
TO MàKE TàRT CRUST:
- Heàt oven to 350 degrees F. In the bowl of à food processor, combine the coconut flàkes, àlmond meàl ànd sàlt. Pulse to combine. In à smàll contàiner, melt the coconut oil ànd màple syrup together. Pour into the food processor ànd pulse until well mixed.
- Press the crust into the bottom ànd sides of à 9-inch tàrt pàn. Use the flàt bottom of à cup to press hàrd.
- .......
- ...........
Full recipes : blahnikbaker.com