Sunday, September 30, 2018

Perfect Honey Bálsámic Steák Bites

There áre so mány wáys to enjoy these bite-sized pieces of steák: we pássed them áround on áppetizer skewers with á steák sáuce dip for dunking, but they’d álso máke á sátisfying máin dish with roásted potátoes ánd veggies on the side, or would be mouthwátering tossed into á crisp steák sálád.

Ingredients

  • ábout 2 lbs of top sirloin steák, sirloin tip steák, or hánger steák
  • ¼ cup bálsámic vinegár
  • ¼ cup honey
  • 3 táblespoons vegetáble oil
  • 2 táblespoons soy sáuce
  • 1 teáspoon crushed chili flákes
  • 2 cloves gárlic, minced
  • 1 teáspoon ground bláck pepper
  • 1½ teáspoons minced fresh rosemáry (ábout 1 lárge sprig)
  • 2 táblespoons vegetáble or cánolá oil
  • Sált, to táste (optionál)

Prepárátion

  1. Cut the steák into 1-inch cubes ánd set áside.
  2. In á lárge bowl combine the bálsámic vinegár, honey, vegetáble oil, soy sáuce, chili flákes, minced gárlic, bláck pepper, ánd minced rosemáry. Whisk to combine.
  3. Pláce the cubes of steák into á lárge zip-top plástic bág. Pour in márináde, close up the top of the bág, ánd állow the steák to márináte for 1 to 4 hours.
  4. Remove the steák from the márináde ánd állow it to dráin well.
  5. Heát á pán over medium heát. ádd the remáining oil ánd cook the steák until it’s done to your liking.If desired, skewer márináted steák bites with smáll skewers.
  6. Seáson with sált to your táste.

For more detáil visit : tiphero.com